pondelok 9. júla 2012

Bodyline čo sa s tebou stalo??? alebo názor sklamanej bývalej zákazníčky...


Ako prvé by som chcela povedať, že asi ako každý na Slovensku alebo v Čechách som na tejto značke začínala. Moja prvá kupovaná lolita sukňa bola odtial, mám ju doteraz a naozaj ju milujem! Mali dostupné ceny posielali do zahraničia...Takže je mi naozaj veľmi ľúto že píšem článok v tomto duchu.  

Nepripadám si že patrím k "starším a skúsenejším" lolitám ale túto takpovediac premenu Bodylineu som za ten rok/dva akurát mohla sledovať. A tento článok bude vlastne otom.



Moja prvá zlá skúsenosť z Bodylineom sa datuje ešte na prvý krát čo som odtiaľ objednávala. Bolo to veľa vecí preto som si nevšimla že v potvrdzujúcom emaily jedna sukňa chýbala. 
Vzápetí mi prišiel email v znení:
Hello
Do not worry dear friend,You order item are OK.It mea next time you order item,You can sent me your order list to we can check.I mean next time you order item you can do it to me.
Nice day
Thank you 
 
Ja som vôbec nepochopila čo tým odosielateľ myslí (bolo to odoslané z niakej čudnej adresy a moja angličtina tiež nieje bohvie čo, ale dávala som to čítať spolubývajúcej ktorá učí angličtinu už 4 roky a tá tiež nepochopila ani Ň )

Takže som sa iba čudovala keď mi v balíčku jedna sukňa chýbala :/
Viem bola to moja chyba že som si to nevšimla už pri výpise z účtu (pri asi 30 položkách je to celkom pochopiteľné) ale dúfam že už dosadili na funkciu komunikácie zo zahraničnou verejnosťou niekoho kto zvláda aspom základy angličtiny keď už posielajú do zahraničia :)




Toto je zhodou okolností tá spomínaná moja prvá sukňa. To že Bodyline robí repliky vie každý a to nieje to čomu sa tu chcem venovať. Nech už máte na repliky akýkoľvek názor táto moja je replika sukne od Atelier Pierrot je dosť pekne a kvalitne ušitá nosím ju veľmi rada, možno je šťastie že nemá krajku lebo Bodyline nepoužíva zrovna najkvalitnejšie krajky hlavne v poslednej dobe. Bývajú tenké umelé a nie veľmi pekné.

Čo som ale na tomto príklade chcela ukázať. Ja som si ju objednala v marci 2011 za asi 20 euro vrátane poštovného. Jej aktuálna cena je 53 dolárov bez neho.


Tak isto ako viacero sukní ako napríklad táto ktorá pôvodne stála 12 eur a teraz je za 33 dolárov.

Bodyline teda viditeľne zdražel. A nemyslím si že by z cenou stúpala aj kvalita. Niektoré z šiat sú dosť podivné....




 Bodyline sa zjavne snaží cenou vyrovnať drahým značkám (tzv.brandu). Napríklad tieto šaty. Nemyslím si že je to to najhoršie čo kedy spravili, dokonca by som povedala že v niektorých farbách sú pekné ale zarazila ma cena. Na koľko by ste ich typovali? 40 dolárov? 60 dolárov? 80 dolárov?


Stoja presne 107 dolárov. Kúpili by ste si ich? ja teda asi nie...




Bodyline sa teda snaží vyrovnať brandu ako je Baby the stars shine bright. A nie len cenou. Tu je logo Bodylineu a pod tým logo Baby.


Nájdete 5 rozdielov?




To je asi všetko čo som k tejto téme chcela povedať. Dlho som si sama pre seba obhajovala Bodyline ako lacnú značku (čo už zjavne neplatí) dobre dostupnú atď. 
Veď nevadí že robia repliky, veď nevadí že používajú umelé a škaredé krajky, veď nevadí že každý druhý nový model je prinajepšom čudný. 
Už som ale vlastne pochopila prečo ju Japonky volajú "značkou pre Ity" a Američanky vyhlásili Bodylineu bojkot. 
Urobte si vlastný názor ale sama za seba môžem povedať že si dvakrát rozmyslím či a čo si od nich objednám :(


Bodyline ma definitívne sklamal.


9 komentárov:

  1. Sice mám pár věcí, který se mi v BL líbí a všechny věci (3 sukně, boty, spousta podkolenek a deštník), které jsem si kdy objednávala, jsou kvalitní, ale přesto s tebou v určitých věcech souhlasím. Pořád mám pár věcí od BL, které si chci objednat, ale rozhodně si počkám až je někdo bude prodávat nebo budou ve slevě. Jedna sukně stojí 33 dolarů, což ještě není nejhorší, ale zbylý dvě 40 a víc, a to už za to vážnš dávat nebudu. Ale možná to je pro mě dobře... být to levnější, tak bych tam asi utratila víc peněz (akorát za víc věcí) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám doma celkom dosť pekných a kvalitných vecí z BL ale bohužial všetky boli objednávané dávnejšie....Skôr som týmto článkom myslela novo pridávané veci z ktorých mám naozaj problém nájsť niečo čo by sa mi páčilo :( (ak ak tak skoro všetko z punk odedelenia :D) a z tou cenou máš pravdu...aspom ušetríme :D

      Odstrániť
    2. No mně se z nových líbí dvě sukně. Jedna květovaná, ale myslím, že s trochou štěstí může člověk sehnat podobnou látku a má podobnou sukni za zlomek jejich ceny. A pak se mi líbí sukně s tím pohádkovým potiskem (L482). Ale rozhodně si pamatuju doby, kdy jsem měla pocit, že Bodyline je naprosto dokonalý obchod, což mi teď nepřijde...

      Odstrániť
    3. Tá rozprávková vyzerá veľmi pekne :) ale pametám doby kedy by niečo podobné stálo tak 20-25 dolárov:( /znie to desivo v mojom veku a ani lolitu nenosím zase tak extra dlho :D/
      Áno to je to čo som týmto článkom vlastne chcela povedať....že už to dávno nieje tak že otvorím ich stránku a toto chcem aj toto chcem, aj toto chcem a toto musím určite mať. A už vôbec nie niečo ako " za tú cenu som to nemohla nekúpiť".

      Odstrániť
  2. Skvelý článok Sys! :) ja som od začiatku Bodyline-u velmi nedôverovala a čím ďalej, tým viac sa mi to aj potvrdzuje.
    Niektoré veci sú vpohode, ale z 90% je to starý a jednoduchší BL, ako napríklad tvoja čierna sukniška.
    Nech sa BL akokoľvek snaží, nikdy nebude na úrovni brandu. Cenovo to možno dosiahne :D ale kvalitou asi nikdy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som práve voči tej tvojej nedôvere bola taká skeptická..veď mám odtiaľ pár úžasných kúskov (viď moja alebo Dadina sukňa, môj obľúbený klobúk a aj ten kabátik mám rada.....) ale aj môj pohár trpezlivosti asi pretiekol....To logo! proste TO LOGO! ok viem že to je asi choroba z povolania ale aj tak! mohli toto...a až tak....tým ma sklamali asi najviac, veď nieje to to o čo v tejto móde ide? o originalitu?

      Odstrániť
  3. Pre mna je body line jedina moznost kde si mozem kupit lolita veci aj ked moc v lolite nechodim a venujem sa inym stylom.Niekedy su tu fakt divne veci ale pre mna je body line super mam z tade creepery,kratase barsco,neberem to len ako lolita znacku.Ale to stym logom je fakt trapas :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite to nieje jediná možnosť na kúpenie lolita vecí....lecnejšie a krajšie sa dajú zohnať veľmi jednoducho. Či takzvané "taobao značky" ako je Infanta, HMHM, Rose melody, DOL (deram of lolita), Dear Celine a veľa ďalších. Je tam síce trochu zložitejší spôsob objednávania (cez niaky shoping servis, ale u nás napríklad nezumi http://nezumichibi.livejournal.com/ robí hromadné objednávky takže jej iba napíšeš čo chceš a ona to objedná)

      Alebo dalšia možnosť je z druhej ruky (egl-comm-sales.livejournal.com) kde sa dá prísť úplne ku všetkému dokonca aj k Brandu v dobrom stave za relatívne rozumnú cenu.

      A takých to možností je veľa. Ja teda viacmenej hovorím iba o lolite, iné štýli neviem do toho sa tak nerozumiem ale nemyslím si že aj tu je bodyline jediná cesta.

      A znova opakujem nevravím že ja od BL nič nemám. Sama som bývala jeho fanúšikom takže sa u mňa v skrini nájde kopa vecí aj z tejto značky. akurát už asi nebudú pribúdať....

      Odstrániť
  4. Moje první lolita šaty, sukně, boty byly také z Bodyline. V té době to byla levná, pro mě přístupná značka. A dělali hezké věci.
    Teď už jsem tam dlouho nebyla, ale ze všech stran slyším, že se to tam velmi zdražilo...smutné.... T_T"

    OdpovedaťOdstrániť