piatok 24. februára 2012

CutSew kreatívne alebo urob si svoje vlastné tričko

Zase raz ma chytila kreatívna nálada a takto to dopadlo :)

Taký menší postup tvorby :)


MATERIÁL:
tričko, biela farba na textil, výkres, vliselín (tenká nažehlovacia látka), fixka, nožnice,lepidlo najlepšie biele tekuté, špongia na riad, žehlička, krajky a stužky na záverečné dotvorenie, šijací stroj/ihla a niť



1. NÁVRH
ja som si zvolila nápis "make cupcakes not war" 

2. Výroba šablóny 


Stačí otvoriť návrh v počítači vyzväčšovať na potrebnú veľkosť priložiť papier a obkresliť


Bielim lepidlom treba potrieť zadnú stranu návrhu a prilepiť vliselín z nelepivej strany. Dostaneme tým to že z jednej strany bude návrh a z druhej strana vliselínu ktorá sa pri teple prilepí na tričko.



Tú časť ktorá má byť na tričku farbou vystrihneme. Vznikne šablóna. Časti ako vnútro A a R alebo koláčik treba vystrihnúť zvlášť.

3. Farbenie

Šablónu priložíme na tričko a žehličkou nahriatou na nízku teplotu(záleží od typu vliselínu) prežehlíme. Stačí keď sa tam slabúčko prichytí nemusí veľmi aby sa potom dobre odliepala. Tak isto prižehlíme aj vnútro A a R a detaily na koláčiku.


 Dovnútra trička je dobré vložiť niečo aby sa farba nedostala aj na zadnú stranu. výkres alebo sáčok alebo niečo, ja som použila malú drevenú dosku na pečenie na ktorej sa dá stričko aj dobre našponovať aby bolo vystreté a prichytiť kolíkmy na prádlo.
Špongiu na riad "natupujeme" farbu na šablónu. Nemala by veľmi podtekať ale aj tak treba byť čo najviac opatrný. Keď farba uschne šablónu opatrne odlepíme.

a dáme ešte poriadne doschnúť najlepšie cez noc. Ja to vešiam na raminku v kúpeľmi na trubku od kúrenia :D

Tú farbu ktorú som ja použila treba ešte nazáver poriadne prežehliť z rubovej strany. Návod je napísaný na farbe.

4. Záverečné dotvorenie :)

Dá sa použiť takmer čokoľvek podľa vkusu. Ja som použila pár mašličiek a trochu krajky dokola. (S tou som nie veľmi spokojná ale čo už som sa naučila ju mať rada:D)

A vualáááá výsledok :)

Držím palčeky ak sa niekto rozhodne to skúsiť budem rada ak sa aj pochváli výsledkom :)

Take care and wear bows ~.^

4 komentáre:

  1. waaaau! *__* krásne Sys! a hlavne rýchle a efektívne xD mňa by vôbec nenapadlo to s tým vliselínom, najskôr by som to malovala ručne 12836 hodín a potom by ma to prestalo baviť a zostalo to nedokončené ako ďalších vela vecí xD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Óóóó, pekný návodík, nikdy by ma nenapadlo takti si kreatívne dotvoriť tričko, určite niekedy vyskúšam! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V pátek máme svátek, a to znamená volno z práce, a to znamená, že už mám připravené tričko (nakonec jsem ještě jednou ze zoufalství nakoukla do Terranovy - a bylo tam! xD), vliselín i barvu, a pustím se do toho. ^^ S výsledkem se určitě pochlubím, i kdyby to nedopadlo dobře. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hotovo. :) Už jen aby se mi podařilo odpitvat ten zbývající vlizelín, který se tam drží jako klíště. :D http://i464.photobucket.com/albums/rr2/YamataNoOrochiCZ/20120928_203101.jpg

    OdpovedaťOdstrániť